15.6.2016 00:00:00 Karşıyaka Birliği iftar yemeğinde çarşı esnafı bir araya geldi.

Karşıyaka Birliği Dernekler Federasyonu’nun her yıl düzenlediği geleneksel iftar yemeğinde Karşıyaka Çarşısı esnafı ve vatandaşlar bir araya geldi.

Ses İşhanı girişinde düzenlenen 500 kişilik iftar yemeğine İzmir Büyükşehir Belediyesi eski başkanlarından Yüksel Çakmur, çarşı esnafı, dernek üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yapılan yemek duasının ardan, oruçların açılmasından sonra masalarda esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Yüksel Çakmur, her zaman esnafın yanında olduğunu ve Karşıyaka esnafı ile birlikte iftarda bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Her yıl düzenledikleri iftar yemeklerini bu sene Karşıyaka esnafı ile birlikte yaptıklarını söyleyen Karşıyaka Birliği Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Yıldırım, “ iftar yemekleri, zengin fakir ayırt etmeksizin tüm insanları bir araya getirir. İçinde bulunduğumuz mübarek Ramazan Ayı, paylaşmanın, birlik, beraberlik, sevgi ve hoşgörü duygularının yoğun olarak yaşandığı bir aydır. Ramazan ayı toplumda birlik ve beraberliğin daha da artmasına vesile oluyor. Bizler de bugün bu vesile ile çarşı esnafımız ve vatandaşlarımızla bir araya geldik. Allah tuttuğumuz orucu kabul eylesin” dedi.